Медведев посреща Радев в Москва, Путин – в Сочи

Срещата му с Путин е в Сочи на 22 май. В българската делегация са включени председателят на парламентарната група на приятелство с Русия Красимир Велчев и заместникът му Петър Кънев

Руският премиер Дмитрий Медведев ще приеме българския президент Румен Радев на 21 май в Москва, съобщиха пред Епицентър.бг депутати, които са включени в българската делегация.

В Москва като членове на официалната делегация  ще бъдат председателят на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев и заместникът му Петър Кънев.  С президента Радев ще пътуват представители на изпълнителната власт и на българския бизнес.

В края на първия ден от работната визита, българският държавен глава ще гледа в Болшой театър операта „Зигфрид“ на Вагнер в изпълнение солисти, хора и балета на Софийската опера. Режисьор-постановчик е Пламен Карталов.

На следващия ден Румен Радев лети за Сочи, където ще се срещне с държавния глава на Русия Владимир Путин. След разговорите е предвидена съвместна пресконференция на двамата президенти. От елитния руски курорт българската делегация се връща в София.

Румен Радев е сред първите, който ще има среща с Путин, след четвъртото му встъпване в длъжност. На 18 май (петък) в Сочи Путин ще приеме и германския канцлер Ангела Меркел. От програмата на руския президент става ясно, че в този период срещите му са предимно в черноморския град.

http://epicenter.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram