Меган пред Опра: Мислех за самоубийство, чувах коментари в двореца за цвета на кожата на Арчи

Меган Маркъл, която е метиска, сподели в интервю пред Опра Уинфри, че членове на кралското семейство се се тревожили за цвета на кожата на нейния син Арчи, още докато е била бременна, предаде телевизия Си Би Ес, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл разказаха в двучасово интервю за расизма в кралското семейство и безсърдечието, с което са се сблъскали от първия момент, което довело цветнокожата американка до самоубийствени мисли. Двамата разкриха още, че второто им дете ще е момиче и че през 2018 г. са се венчали 3 дни по-рано от пищната церемония, която била организирана „за света“.
Съпругата на принц Хари каза също, че Бъкингамският дворец е отказал да предостави закрила на детето й, каквато е традицията.

Тя разкри, че е имала мисли за самоубийство по това време. „Не исках повече да живея”, заяви Меган пред Опра Уинфри със сълзи на очи.

По думите на Меган особено я терзаели „тревогите и разговорите в кралския двор, докато е била бременна, за това колко тъмна може да е кожата на бъдещото й дете”. Тези думи накараха Опра Уинфри да възкликне от изумление: „Какво?”, а след това да замълчи за момент, отбелязва Асошиейтед прес.

„Просто не исках повече да съм жива. И това беше много ясна и истинска и плашеща постоянна мисъл. И си спомням как той (Хари) просто ме люлееше в прегръдката си.“

Тя каза, че е отишла при високопоставени хора в институцията, за да поиска помощ.

„Отидох в институцията и казах, че трябва да отида някъде, за да получа помощ … И ми казаха, че не могат, че няма да е добре за институцията.

„Спомням си този разговор все едно беше вчера, защото те казаха, че ми съчувстват, защото виждат колко е лошо, но няма какво да направим, за да ви защитим, защото не сте платен служител на институцията.

„Това не беше нещо, което съм избрала на да направя. Това бяха имейли и молби за помощ, като се казваше много конкретно, че съм разтревожена за психичното си състояние.“

Запитана дали мисли да се нарани или да има мисли за самоубийство, докато е бременна с първото си дете, тя каза: „Да. Това беше много, много ясно … и много страшно.

През месеците, когато бях бременна, през цялото време чувах, че няма да получим сигурност и титли, както и тревожни коментари за това колко тъмна може да е кожата на детето, когато се роди”, каза Меган.

Попитана от кого е чула подобни коментари тя заяви само: „Смятам, че това силно би ги злопоставило”.

„В онези месеци, когато бях бременна … ние заедно бяхме на разговор, в който ни бе казано, че няма да ви бъде осигурена сигурност, няма да ви бъде дадена титла, а също и опасения и разговори за това колко тъмна може да е кожата му, когато се роди.“

„В онези месеци, когато бях бременна … ние заедно бяхме на разговор, в който ни бе казано, че няма да ви бъде осигурена сигурност, няма да ви бъде дадена титла, а също и опасения и разговори за това колко тъмна може да е кожата му, когато се роди.“

Мегън отказа да посочи кой е изразил тези опасения:„Мисля, че това би било много вредно за тях. Това ми беше предадено от Хари, това бяха разговори, които семейството водеше с него.“

Хари, попитан за въпроса, отвърна: „Този разговор никога няма да споделя. Но беше конфузно. Бях малко шокиран.“

„Това беше точно в началото, когато тя нямаше да получи охрана, когато членове на семейството ми предлагаха тя да продължи да се занимава с актьорско майсторство, защото няма достатъчно пари, за да плати за нея, и всички подобни неща. Има съвсем очевидни сигнали, преди дори да се оженим, че ще ни бъде наистина трудно. „

Меган каза, че британското кралско семейство се е опитвало да я накара да мълчи, както и че членовете на кралския двор не само не са я защитавали, но и прибягвали до лъжи, за да защитят други кралски особи. Тя опроверга слуховете, че е разплаквала съпругата на принц Уилям – Кейт.

Съпругата на принц Хари сподели, че е молила за помощ кралското семейство, което е било загрижено от душевното ѝ състояние, но не е направило нищо, за да й помогне.

Просто вече не исках да живея. И това бе нещо много ясно и реално и е постоянно плашеща мисъл. Спомням си как той (Хари) просто ме утешаваше”, каза Меган в интервюто за Опра Уинфри.

Принц Хари сподели, че се е чувствал разочарован от баща си принц Чарлз, и че покойната му майка принцеса Даяна би била много разстроена от начина, по който британското кралско семейство се е отнесло със съпругата му Меган, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Той добави, че не би се отделил от кралското семейство, ако не е било заради Меган, защото, по думите му, е бил като заточеник, но не го е осъзнавал.

Чувствам се наистина разочарован, защото и той (принц Чарлз) е преживял нещо подобно. Той знае какво е болка”, каза принц Хари за баща си и добави: „Винаги ще го обичам, но преживях много болка”.
„Семейството ми буквално ми спря финансирането. Но имам средства, оставени от майка ми, и без тях нямаше да можем да направим това”, заяви принц Хари.

Принц Хари каза, че баща му, принц Чарлз, е престанал да отговаря на обажданията му. Внукът на кралица Елизабет Втора заяви, че не е искал да я изненада неприятно с решението си и още храни голямо уважение към нея.


„Проведох три разговора с баба си и два с баща си преди той да спре да отговаря на обажданията ми. И тогава той ме попита, дали мога да изложа всичко това писмено”, каза принц Хари.

Попитан защо принц Чарлз е престанал да отговаря на обажданията му, принц Хари заяви: „Тогава взех нещата в собствените си ръце, трябваше да го направя за семейството си. Това не е изненада за никого. Наистина е тъжно, че се стигна до там, но трябваше да направя нещо за собственото си душевно здраве, за доброто на съпругата си и Арчи”.

Принц Хари каза, че той е бил „заточеник” на британската монархична система, също както брат си и баща си, и сподели, че го е заболяло, когато никой от кралското семейство не е казал нищо за расистките вестникарски статии за Меган. Той заяви, че е напуснал кралското семейство зарради липса на подкрепа и разбиране, след като е помолил за помощ и не я е получил.

Принц Хари сподели, че двамата с Меган „са направили всичко по силите си”, за да останат в лоното на кралското семейство, отбелязва Франс прес.

„Самият аз бях заточеник на системата, докато не срещнах Меган. Тя ме спаси”, каза той.

Меган опроверга твърденията, че тя е накарала принц Хари да напуснат кралското семейство.


„Изоставих кариерата си, живота си. Изоставих всичко, защото го обичам”, каза тя и допълни: „Планът ни бе да го направим завинаги”.

Принц Хари добави: „Направихме всичко това за добро и никога нямаше да се отделим от кралското семейство, ако то подкрепяше Меган”.

Първите оценки на интервюто за Опра Уинфри, излъчено в праймтайма на CBS (телевизиите по западния бряг на САЩ тепърва го показват), са че то има унищожителен ефект за кралското семейство в Лондон.А от разговора ще има още, защото Уинфри съобщи, че след няколко часа предстои специално предаване, в което ще покаже неизлъчвани части от интервюто. Тя спечели овации за професионални начин, по който води разговора. Кристиан Аманпур, известната водеща от CNN, каза, че макар Опра Уинфри да не е разследваща журналистка, интервютата ѝ са подготвени „много методично и след задълбочени проверки“.Веднага се потвърдиха и очакванията, че то ще бъде възприето по различен начин от двете страни на Атлантика. За американците най-важни се оказаха разкритията за отношението към расата и обикновения произход на Маркъл. Много британци започнаха да обвиняват двамата още преди излъчването довечера във Великобритания, че младите проявяват грубо неуважение към Нейно Величество.

Хари каза, че се чувства предаден от баща си принц Чарлз и макар че винаги ще го обича, има много неща за оправяне в отношенията им. Той описа себе си, баща си и брат си принц Уилям като попаднали в капана на монархическата система.„Меган и Хари обърнаха нагоре с краката наратива, създаден от най-тиражните британски вестници. Те разкриха ужасни проблеми вътре в двореца. Те описаха картина на безчувстнени хора, изгубили се в една безсърдечна институция“коментира Джони Даймънд, кореспондент на Би Би Си в Бъкингамския дворец.„Това беше унищожително интервю. Но истинският удар по институцията е описанието от Хари на това, че брат ми баща му са пленени в капан и от разкритията на Меган, че на няколко пъти е търсила помощ в двореца и всеки път е била отблъсквана. Не е ясно как ще отвърне дворецът. Много от разкритията са твърде лични, за да получат някаква реакция. Що се отнася до вестниците, които двйката толкова ненавижда, ще променят ли тона си? Не е в тяхната природа. Още в неделя имаше страници, преливащи от жлъч срещу тях. Меган и Хари са се отказали от очакването някой от най-популярните издания да искат да ги чуят. Невероятно е да видят публикувано нещо, което би променило отношението им.“

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram