Коронавирусът е създаден на територията на САЩ

Можем да сложим край на споровете за произхода на коронавируса КОВИД-19. Той е създаден изкуствено от международна група учени на територията на САЩ през 2015 година. В състава на тази група влизат 12 американски вирусолози, двама китайски експерти от Уханския институт по вирусология и един швейцарски учен от Института по биомедицина в Цюрих.

Ръководител на групата е Винет Менашери, доцент в редица университети в САЩ, като основното му работно място е Националната лаборатория “Галвстън” в Тексаския университет.

Vineet D. Menachery, доцент (assistant professor)

На 9 ноември 2015 г. в най-уважаваното медицинско списание Nature Medicine е публикувана статия “Подобна на ТОРС група циркулиращи коронавируси на прилеп демонстрира потенциала за поява сред хората). Първият от поредицата автори на тази статия е именно Винет Менашери.

Ето какво се казва в тази научна публикация:

Използвайки системата на обратна генетика на SARS-CoV2, ние създадохме и изследвахме химера вирус, предизвикващ разпространяване на коронавируса от прилеп SHC014 в адаптирана за мишка основа SARS-CoV“.

За справка, нека информираме, че методът на обратната генетика се състои от манипулиране на отделни гени. Това е по същество метод проба-грешка. Химерният вирус е хибриден вирус, създаден чрез комбиниране на фрагменти от нуклеинова киселина от два или повече различни вируса. Комбинацията от два патогенни вируса драстично увеличава леталността на новия вирус.

По-нататък в проучването на групата на Винет Менашери се казва:

Резултатите показват, че вирусите от група 2b … могат ефективно да се размножават в първичните клетки на дихателните пътища на човека и да постигнат титри в епруветка, еквивалентни на епидемичните щамове на SARS-CoV. В допълнение към експериментите в естествени условия демонстрират репликацията на химерния вирус в белите дробове на мишки с изразена патогенеза. Оценката на наличните имунотерапевтични и профилактични методи на базата на SARS показа ниска ефективност. Подходите както към моноклонални антитела, така и към ваксините не успяха да неутрализират и защитят от CoV инфекция, използвайки новия протеин с шипове“.

Въз основа на тези резултати екипът от учени начело с Винет Менашери възпроизвежда „инфекциозно рекомбинантния вирус SHC014 с пълен размер“ с „надеждна репликация на вируса и в епруветка и в естествени условия.

Авторите обясняват, че са създали изключително опасен вирус и обявяват, че „появата на SARS-CoV бележи нова ера в междувидовото предаване на тежки респираторни заболявания с глобализация, водеща до бързо разпространение по света и огромни икономически последици“.

Тази публикация е убедително доказателство, че химерният коронавирус SARS-CoV е създаден изкуствено в САЩ под ръководството на известния американски вирусолог от лабораторията “Галвстън”.

Изследванията на тази лаборатория се финансират, както пише италианският експерт Беатрис Кавали, „от Пентагона, американските центрове за контрол и превенция на заболяванията , федералните агенции и, разбира се, биофармацевтичната индустрия“.

Професор Франсис Бойл от Илинойския университет в Шампейн (САЩ) през октомври 2015 година в интервю пред новозеландския новинарски портал Scoop Nedia разказва, че „Националната лаборатория “Галвстън” в Тексас е изследователска лаборатория с висока сигурност, която търси потенциални агенти за биологична война в дивата природа в други части на света, за да ги превърнат в биологични оръжия“.

Казват, че работата им с еболата е свързана с ваксината, но същата технология може да се използва и за оръжия. “Галвстън” работи за аерозолизиране на Ебола, както Форт Детрик работи върху аерозолен антракс. Аерозолът за биологична война винаги е помощно средство за разработването на оръжия, доставяни по въздух на хора, които го вдишват. “Галвстън” трябва да бъде затворен, подобно на Форт Детрик, това са престъпни предприятия”, смята Франсис Бойл без да знае, че след месец научното списание ще разкаже за създаването на още по-опасни биологични оръжия в САЩ.

Сред авторите на статия в Nature Medicine е Ши Ченли, китайски професор по вирусология и изследовател от Института в Ухан. Именно тя установи, че пациентите в Ухан са заразени с новия коронавирус 2019-nCoV. И именно нейните служители извършиха „бързо секвениране на генома на новия коронавирус и споделиха резултатите със световната общност, което ни позволява да започнем да търсим ваксина и да създаваме тестове за антитела с безпрецедентна скорост“, пише “Дойче Веле”.

През последните седмици Ши Ченли „се превърна в мишена на тормоз в социалните мрежи както в Азия, така и в други региони по света. Тя е обвинена за изтичането на коронавируса от лабораторията“. Ши Ченли отрича твърденията. „Кълна се в живота си, вирусът няма нищо общо с лабораторията“, казва тя.

В защита на китайския вирусолог се изказа Питър Дасак, президент на американската организация EcoHealth Alliance, който се занимава с предаването на инфекции от животни към хора. В интервю за National Public Radio Дасако определи като пълна глупост твърдението, че вирусът е изтекъл от китайска лаборатория. Дасак работи с Ши Ченли и свидетелства, че в лаборатория в Ухан не са съхранявани никакви проби от вируса на SARS-CoV-2.

Ако обаче коронавирусът SARS-CoV-2, преименуван по-късно на КОВИД-19, не е бил в лабораторията в Ухан, то определено е бил в една от американските лаборатории. И най-вероятно това е лабораторията “Галвстън” в Тексаския университет. Теорията, че коронавирусът е откраднат от американската лаборатория от китайски учени, е несъстоятелна. Лабораторията “Галвстън” се охранява по-строго и от Форт Нокс.

Историята с COVID-19 е част от глобалистката кампания, ръководена от Бил Гейтс. Трудно е да се отрече участието във всичко това на Световна здравна организация (СЗО), чието финансиране идва основно от Гейтс.

Бившият съветник на Тръмп Роджър Стоун, който излежава 40 месеца затвор за лъжесвидетелстване за участието си в недоказания сговор между предизборния щаб на Тръмп и Кремъл, наскоро даде интервю, в което заяви, че Бил Гейтс може да е създал коронавируса, за да слага микрочипове на хората.

Говорейки за смъртоносния вирус, Стоун каза: „Дали Бил Гейтс изигра някаква роля в създаването и разпространението на вируса е открит въпрос за разгорещен дебат. Имам консервативни приятели, които казват, че това е смехотворно, и други, които са абсолютно сигурни в това. Но ето какво знам със сигурност. Той и други глобалисти определено го използват, за да направят принудителна ваксинация и да имплантират микрочипове на хората, за да маркират онези, които са били тествани. Само през трупа ми. Принудителна ваксинация? Няма начин!“

Ако Роджър Стоун може да бъде заподозрян в неприязън към глобалистите, които го хвърлиха в затвора за опита да защити Тръмп, то авторитетното издание Politico публикува статия през май 2017 г. „Запознайте се: Бил Гейтс, най-могъщият лекар в света.“ В него се посочва, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, чийто трети попечител е Уорън Бъфет, благодарение на своя щедър принос всъщност е поела контрола над СЗО. Авторите на статията, европейските кореспонденти Натали Уе и Кармен Понт, пишат: „През изминалото десетилетие най-богатият човек в света се превърна във вторият най-голям донор на СЗО, втори след САЩ и пред Обединеното кралство. Подобна щедрост му даде изключително голямо влияние върху нейната програма – влияние, което може да се увеличи, тъй като САЩ и Великобритания заплашват да намалят финансирането, ако организацията не започне по-добре да използва средствата“.

Тридесет неправителствени организации за здравеопазване изпратиха отворено писмо до Изпълнителния съвет на СЗО, в което протестираха „срещу превръщането на фондацията Гейтс в официален партньор на организацията, тъй като приходите ѝ идват от инвестиране в компании, които противоречат на целите на общественото здравеопазване, като Кока-Кола“.

През април 2018 г. независимият портал Mysterious Times написа, че ваксините на Гейтс са инструмент за намаляване на населението по света. Масовите ваксинации осакатяват и убиват хиляди деца на различни континенти и водят до безплодие на жените. Авторът на Mysterious Times цитира Гейтс: „Като правим хората по-здрави, можем да намалим числеността на световното население“.

Предположенията на Роджър Стоун не са лишени от основания. В официалния уебсайт на Фондация Бил и Мелинда Гейтс има информация за сътрудничество с британския Институт Пирбрайт, който изучава вирусите на домашни животни. През 2018 г. Институтът получи патент за отслабен щам коронавирус, който заразява кокошки.

Независимият портал Human Are Free пише, че това е „просто още един щам на вируса, превърнат в оръжие, предназначен да продава възможно най-много безполезни ваксини, като същевременно убива хиляди, може би милиони хора“. Внимателният преглед на патентната страница разкрива, че Институтът Пирбрайт притежава редица патенти за вируси, включително за вируса на африканската чума по свинете, който е посочен като „ваксина“. „Начинът, по който се оформя цялата ситуация с коронавируса, създава впечатлението, че веднъж Гейтс го е предложил като „решение“ на предполагаемия проблем с „пренаселването“. И възможно ли е да се направи това по-добре от пускането на патентования коронавирус на масите, за да се въведе патентованата ваксина за него по-късно?“ – предполагат авторите на публикацията.

Може би би било полезно президентът на Съединените щати да се запознае с цитираната по-горе статия в Nature Medicine, особено с пасажа, където се казва, че „появата на SARS-CoV бележи нова ера в междувидовото предаване на тежки респираторни заболявания с глобализация, водеща до бързо разпространение в целия свят и огромни икономически последици“. Тези думи бяха написани преди четири години. Сега те се осъществяват на практика.

Ако 45-ият президент на САЩ не е в състояние да ограничи разпространението на епидемията в САЩ, той най-вероятно няма да бъде президент за втори мандат. А Тръмп има много малко време.

Владимир Прохватилов

Превод: В. Сергеев

Поглед инфо

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram