Коланът на задържания в Брюксел бил пълен със сол и бисквити

Мъжът, задържан в Брюксел, след като се обади в полицията, че е опасан с бомба, е измислил сам цялата история, съобщиха местни медии.

Задържаният, известен вече с психическите си отклонения на властите, твърдеше, че е бил отвлечен и оставен на най-голямата търговска улица в белгийската столица. Той настояваше, че „бомбата“ може да бъде взривена от разстояние. Мъжът дал номера на автомобила, с който твърдеше, че е бил отвлечен и оставен в района.

Снимки на устройството, с което действително беше опасан, показаха колан, напълно сходен с използваните от терористите – с джобове за частите на взривното устройство, с проводници и с прикрепен телефон за задействане. Проверката установи, че коланът всъщност е пълен със сол и бисквити.

Полицията бързо е открила и задържала собственика на автомобила, посочен от мнимия атентатор. След като станало ясно, че човекът няма нищо общо с измислиците на „терориста“, бил освободен. Предизвикалият суматохата и свикването на заседание на националния кризисен център е направил пълни самопризнания./БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram