Израел с пробив в лечението на Ковид 19

Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет заяви, че в Израелския биологичен институт е разработено вирусно антитяло. Той обяви, че е станал свидетел на „значителен пробив“, извършен от Израелския институт за биологични изследвания при разработването на антитяло срещу COVID-19. Изследователите са приключили фазата на разработка и са преминали към патентоване и масово производство на потенциалното лечение.

В секретното отделение на института са разработили „антитяло, което атакува вируса по моноклонален начин и може да го неутрализира в телата от болните “, се казва в прессъобщение на кабинета на министъра. Институтът е бил в процес на патентоване на откритието, „а на следващия етап изследователите ще се обърнат към международните компании за производство на антитялото в търговски мащаб“.

„Гордея се с персонала на института за този страхотен пробив. Тяхната изобретателност и еврейският ум доведоха до това невероятно постижение“, заяви Бенет. Не се уточнява дали вече са проведени изпитания върху хора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram