Застреляха касиер, поискал от клиент да си сложи предпазна маска

20-годишен работник на бензиностанция в Германия беше застрелян от клиент, ядосан, че е помолен да си сложи маска, докато си купува бира, съобщи БНТ.

Убийството е извършено в събота вечерта в провинция Рейнланд Пфалц и се смята за първото в страната, свързано с правилата на правителството срещу коронавируса.

Конфликтът е възникнал, когато касиерът-студент, казал на клиента да си сложи маска за лице, каквито са изискванията във всички магазини в Германия. След кратък спор мъжът си тръгнал.

Около час и половина по-късно заподозреният се върнал, като този път бил с маска на лицето. Но докато отивал към касата с бири в ръце, той свалил маската и влязъл в нов спор. След това извадил пистолет и застрелял касиера в главата.

Заподозреният – 49-годишен германец, е отишъл на следващия ден до полицейския участък, за да се предаде, след което е арестуван.

По време на разпита е заявил пред полицията, че се чувства „притиснат“ от мерките срещу коронавируса, които възприема като „непрекъснато нарастващо нарушение на правата му“ и не е виждал „друг изход“.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram