Жертвите на самолетния инцидент в Русия са поне 13

По последни данни 13 души са загинали, а 19 са били ранени, след като руски боен самолет се разби до жилищен блок в град Ейск в Южна Русия. Сред загиналите има и 3 деца, заяви руският заместник-министър на здравеопазването Алексей Кузнецов, цитиран от местни медии. 

Двамата пилоти са катапултирали и са докладвали, че причина за случилото се е възпламеняване на единия от двигателите

Свръхзвуковият изтребител-бомбардировач Су-34 на руските въздушно-космически сили е излетял от летище на Южния военен окръг, съобщиха от министерството на отбраната. Докато е набирал височина по време на учебно-тренировъчен полет, самолетът е паднал в близост до девететажна жилищна сграда и се е взривил. Огънят е обхванал площ от 2000 квадратни метра. Засегнати са били 72 апартамента. От сградата са били евакуирани 250 души, включително 40 деца.

По разпореждане на президента Владимир Путин към мястото на трагедията са отпътували губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев, министърът на извънредните ситуации Александър Куренков и министърът на здравеопазването Михаил Мурашко.

Следственият комитет е започнал наказателно производство, а военната прокуратура на Южния военен окръг – проверка във връзка с инцидента.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram