Ердоган се имунизира с китайска ваксина

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се имунизира с китайска ваксина. Имунизацията потвърди самият той със съобщение в своя Telegram канал. „Бях ваксиниран“, написа Ердоган и добави усмивка. Държавният глава сподели и снимка на момента на ваксинацията.

„Като част от успешна програма за ваксинация у нас, 254 хиляди лекари вече са я преминали. Аз също я преминах, като се присъединих към тях. Надявам се, че след кратко време всички наши граждани ще бъдат ваксинирани“, добави турският лидер.

Припомняме, че преди ден шефът на турското министерство на здравеопазването Фахретин Коча беше ваксиниран също с ваксината CoronaVac от китайската компания SinoVac в ефир, като започна кампания за ваксинация в страната.

По-рано Koча обяви началото на доставките на ваксината на китайската компания SinoVac, Турция очаква да получи 50 милиона дози до края на февруари.

Турските власти също така възнамеряват да закупят 4.5 милиона дози коронавирусна ваксина, произведени от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech до края на март.

Повече от 250 хиляди здравни работници в Турция бяха ваксинирани срещу коронавирус отново с китайския препарат през първия ден на ваксинацията в страната.

Ваксинацията в южната ни съседка ще се проведе на четири етапа. Първо, ваксината ще бъде дадена на лекари и тези в риск. Първият етап ще обхване около девет милиона души.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram