Ердоган прие делегация на ДПС, водена от Карадайъ

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие делегация на Движението за права и свободи, водена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. В делегацията участват Ахмед Ахмедов – зам.-председател на ДПС, Илхан Кючюк – евродепутат, съобщава пресцентърът на ДПС.

Приемът на президента Ердоган се състоя в имението „Вахдеттин“ в Ченгелкьой. Срещата се проведе без медийно присъствие.

Ердоган беше придружен от външния министър Мевлют Чавушоглу, директора на президентската комуникационна служба Фахретин Алтун, говорителя на президента Ибрахим Калън, говорителя на Партията на справедливостта и развитието Юмер Челик и заместник-председателя на Партията на справедливостта и развитието Ефкан Ала.

В събота представителите на ДПС вече се срещнаха сМустафа Шентоп – председател на Народното събрание на Република Турция, а преди това с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, представители на четирите основни политически партии в страната. След пристигането си в петък, представителите на ДПС отдадоха почит на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк, полагайки венец на гроба му в мавзолея в Анкара. Визитата им продължи с посещение на синята джамия “Султан Ахмет” и желязната църква “Св. Стефан”, Истанбул.

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram