Ердоган: Армения е престъпна държава, Йерусалим е наш град

”Армения е престъпна държава” (в. ”Акшам”), ”Без да приключи окупацията, няма да дойде мирът” (в. ”Йени шафак”), ”Изтеглете се незабавно!” (в. ”Милят”), ”Ясно послание от Ердоган: Сега е моментът за резултат” (”Анаюрт”) – това са някои от заглавията в турския печат тази сутрин, който публикува акценти от ново изказване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за кризата в Нагорни Карабах и други актуални въпроси.

Ердоган говори на откриването на новата сесия на турския парламент. Той критикува поведението на т.нар. Минска тройка (Русия, САЩ и Франция), която според него в продължение на 30 години си затваря очите пред проблема, а сега, когато Армения е притисната, призовава за прекратяване на огъня, пише „Йени шафак“.

„Пътят към траен мир минава през изтеглянето на Армения от окупираните азербайджански земи“, заяви турският лидер.

В изказването си турският президент засегна и израелско-палестинския въпрос, като каза, че за Турция „палестинският въпрос не е обикновен геополитически проблем“. „В този град, който бяхме принудени да напуснем със сълзи на очи, все още има следи от османската съпротива. Йерусалим е наш град, град от нас“, каза Ердоган.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram