Един от стрелците е викал „Аз съм германец“

Потребители на Туитър  споделят информации, цитирайки публикации в местните медии, че стрелбата в търговския център в Мюнхен може да има расистки и антимигрантски подбуди.

Според съобщенията, позоваващи се на очевидци и кадри от видео, нападател е крещял антиимигрантски и антимюсюлмански лозунги. Появиха се и призиви да не се бърза със заключенията кой може да е виновен за атаката, тъй като първата асоциация в социалните мрежи бе, че може да става дума за поредна атака, свързана с ДАЕШ и джихадистки нападения.

СNN също съобщи, че според запечатани кадри един от стрелците е викал „Аз съм германец“.

Междувременно един от главните пропагандни канали на близкоизточната радикална групировка ИДИЛ отпразнува нападението в баварската столица, съобщава вестник Der Tagesspiegel, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Цяла Европа е под нашия тероризъм“, се казва в разпространеното съобщение.

Германското правителство е свикалокризисно заседание в канцлерството в Берлин във връзка с терористичната атака вМюнхен, предаде ДПА.

Канцлерът Ангела Меркел още не присъства. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер прекъсва ваканцията си.

Германският вътрешен министър Томас ед Мезиер, който летеше за САЩ в момента на стрелбата в Мюнхен, прекъсва ваканцията си и се връща в Германия, предаде ДПА

Полицейски говорител в Мюнхен заяви, че не може да потвърди медийните информации за седем убити, но предупреди, че се издирват трима извършители, които са въоръжени и опасни.

Източнини: club z, БТА, снимка: dailymail

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram