Голямата фармация увеличава продажбите на ваксини и печалбите, намалявайки населението

Смърт една година след последиците от КОВИД-19 ?! Такива подробности трябва да бъдат ясно диагностицирани с консенсуса на специалистите. И не защото трябва да има цензура, а защото полуграмотните преценки на непрофилните лекари изкривяват реалната картина. Понякога ми се струва, че критичният анализ на публикации за коронавируса губи смисъл. След като прочетох поредния „опус“, разбирам, че вредата от дезинформацията е като бомбардирането на цивилни.

Вече обсъждахме темата за регистриране на причините за смъртта. За да знаете добре нюансите и детайлите на проблема, трябва да имате висше медицинско образование. Между другото, човек трябва ясно да разбере, че дори при пълно увреждане на белите дробове или пълна бъбречна или чернодробна недостатъчност, човек ще живее, докато сърцето бие или мозъкът работи. Въпреки че само сърдечният удар или мозъчната смърт са истинската причина за смъртта, специалистът посочва различна причина в сертификата. Защо? Вижте точката за висшето медицинско образование.

Друга „новина“ за „експертите“ е, че най-високата смъртност винаги е била от заболявания на кръвоносната система, т.е. от сърдечно-съдови. 38% от сърдечните декомпенсации са причинени от зараза (според международния консенсус на кардиолозите).

Още един цитат. „Данните от проучването във “Фрамингам” (САЩ) показват: основната причина за хронична сърдечна недостатъчност е исхемичната сърдечна болест – по 40% при мъжете и жените; на второ място е хипертонията – 37% при жените и 30% при мъжете. В допълнение, някои пациенти имат комбинация от коронарна артериална болест и хипертония. Годишната смъртност на пациентите, въпреки въвеждането на нови методи на лечение, остава висока – 66%.” Това са данни от 1997 г.

Цитирам стари данни, които показват, че дори преди пандемията на коронавируса хората не са били безсмъртни и са умирали най-често от сърдечно-съдови заболявания – инфаркти, инсулти, тромбоза на артериите и вените, включително тромбоемболия на различни клони на белодробната артерия и от така наречената внезапна сърдечна смърт.

За практикуващ лекар е много странно да се заключи, че инсулт шест месеца след хранително отравяне е просто инсулт, а 6 месеца след преборения коронавирус това е посткоронавирусен синдром. И ето научна публикация от пулмолози.

„Проблемът с внезапната смърт през последните години става все по-важен при различни видове патологии. Всяка година в Западна Европа до 300 хиляди души над 35-годишна възраст умират внезапно, в САЩ – 300-400 хиляди, или 1000 души на ден. Беше отбелязано, че тези хора пушат, пият, използват наркотици и повечето от тях са от негроидната раса”.

Цифрите са впечатляващи, нали? Хиляди души на ден умират в САЩ само от внезапна сърдечна смърт! Без постковиден синдром! Точно същото е нивото на съждение за намаляването на имунитета след претърпяване на коронавирус.

Всяка инфекция се активира на фона на намаляване на имунитета, всеки знае това. Известно е също, че паниката, депресията и тревожните разстройства, страхът намаляват имунитета. Налице е и ефектът от имуносупресивната терапия, т.е. лечение с лекарства, които намаляват имунитета. Практикуващите знаят, че терапията с ревматоиден артрит понижава имунитета средно с 6 месеца след спиране на лечението. И този ефект се разглежда като последица от терапията.

Защо някой се опитва да тълкува един и същ ефект по различен начин с подобни схеми на лечение? Защо информацията за последствията една година след заразяването се въвежда толкова активно? Отговорът е лесен за намиране – фармацевтичен бизнес.

“Файзер” е американска мултинационална фармацевтична компания, една от най -големите в света. “Апиксабан е одобрен за профилактика на инсулт при хора с предсърдно мъждене на 28 декември 2012 г. На 13 март 2014 г. той беше одобрен като допълнителна индикация за предотвратяване на дълбока венозна тромбоза и белодробна емболия при хора, наскоро претърпели смяна на колянната или тазобедрената става.

На 21 август 2014 г. здравните власти на САЩ одобриха Апиксабан като допълнителна терапия за лечение на повтаряща се дълбока венозна тромбоза и белодробна емболия. До края на 2019 г. продажбите на продукти за заболяването представляват тридесет процента от тримесечните им приходи. Страхотен бизнес план, “Файзер”!

Всички пациенти с хронични заболявания на който и да е орган на човешкото тяло у нас подлежат на диспансерно наблюдение, имат право на рехабилитационни мерки, включително профилактика за сърдечно-съдови инциденти. Не мислете, че преди пандемията на коронавирус никой не се е занимавал с тези въпроси у нас. Имаме клинично ръководство за всеки медицински проблем, който се актуализира на всеки 3 години, за да отразява най-новите научни доказателства. Във всяка област има компетентни експерти, които ще накарат чужденците да им дишат прахта.

В света обаче няма магически хапчета, които дават безсмъртие. А при рехабилитацията много важен момент е промяната на начина на живот. Тоест човек трябва да разбере, че здравето му е главно в неговите ръце, а това означава не само да приема лекарства, но и да води здравословен начин на живот, да прави сутрешни упражнения, да ходи по 2 часа на ден. Същите международни експерти са изчислили, че ролята на медицината за подобряване на здравните показатели на населението не надвишава 10%.

Превод: В. Сергеев

Поглед инфо

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram