Владимир Путин получил информации за готвени провокации срещу Русия

„Руските власти разполагат с информация за готвени информационни провокации срещу страната във връзка с борбата срещу коронавируса“. Това заяви руският президент Владимир Путин, откривайки заседание на борда на Федералната служба за сигурност (ФСБ), предава TACC, цитирана от „Фокус“.

„Разбираме, че е възможно да се решат глобалните проблеми само чрез обединяване на усилията. Независимо от това, вие знаете, че са правени много опити и в момента се правят такива, и аз благодаря за информацията, която предавате на политическото ръководство на страната за това, че се планират някои провокации в тази област „, каза държавният глава, позовавайки се на опити да се поставят под съмнение постиженията на Русия в борбата срещу коронавируса.

Путин подчерта, че срещу руската държава се провежда целенасочена информационна кампания с безапелационни и необосновани обвинения по редица въпроси. Той отбеляза, че се използват дори абсурдни анекдотични теории на конспирацията, включително тези относно постиженията на Русия в областта на медицината и борбата с коронавируса.

„Светът е изправен пред много предизвикателства – коронавирусната пандемия, климатичните промени и други, но най-голямата заплаха за човечеството е тероризмът. Ние се борим с това зло и чужбина, по-точно в Сирия (Русия разполага с военна база край средиземноморското пристанище Латакия), и в страната“, подчерта стопанинът на Кремъл.

„През 2020 година в Руската федерация бяха предотвратени 72 престъпления с терористичен характер. Това е с 25 процента повече в сравнение с изминалия отчетен период“, посочи още Путин.

„Бяха разкрити 472-ма души, работещи за чужди служби“, допълни руският президент.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram