Вижте стартът на новото десетилетие: Samsung Galaxy S20 /Снимки + Видео/

Южнокорейският гигант Samsung официално представи новите си премиум модели от серията Galaxy S20. Те са общо четири, а сред тях и Galaxy Z Flip – нов вид огъващ се телефон, тип мида. Компанията свали завесата около дълго коментираните устройства на официална премиера в Сан Франциско, която бе излъчена на живо и за журналисти в България. 

Най-интересните новости при Galaxy S моделите 
Това са базовият Galaxy S20, по-големият Galaxy S20+ и премиум версията Galaxy S20 Ultra. 

Внимание привлича четворната камера със 108-мегапикселов главен сензор в Ultra модела, събрана в правоъгълник отзад. Селфи камерата е 40MP, a при другите два – 10MP. 
Чипсетът е Snapdragon 865 на Qualcomm, проектиран да се свързва с 5G модем при необходимост. На международните пазари ще се използва собственият процесор Exynos 990, предлагащ опция както за 4G, така и за 5G. 


Тазгодишните флагмани идват с Dynamic AMOLED дисплей с честота на опресняване до 120 Hz, налична обаче при настройка на софтуера от 1080p. При 1440p честота на опресняване ще е ограничена до 60Hz.  
Galaxy S20 Ultra идва с по-голяма батерия от 5000mAh, по-голям 6.9-инчов екран и до 16 GB RAM. Другите два са с 8GB и 12 GB RAM. Вградената за Ultra e памет е 256GB и 512GB, a за други те два базовата е от 128 GB. 

Както се очакваше, Samsung представи и нов вид сгъваем телефон, наречен Galaxy Z Flip. За разлика от миналогодишния Galaxy Fold, който използва вертикална сгъвка и в разгънато състояние наподобява таблет, сегашният е тип „мида“ (огъването е хоризонтално). 

Galaxy Z Flip е по-компактен и в сгънато положение е квадратен, а в разгънато има 6.7-инчов дисплей. По формата си той прилича на Motorola Razr и по всичко личи, че двете устройства ще влязат в битка за потребители.  
Телефонът идва с процесор Snapdragon 855 Plus, 8 GB RAM и 256 GB вътрешна памет. 
Той ще е и по-евтин от предшественика си. Galaxy Fold се продава за близо 4000 долара, докато този ще стъпи на пазара в САЩ при  на 14 февруари при цена от 1380 долара. За сравнение, Motorola Razr струва 1500 долара. 

Ето какви ще са цените на новите Galaxy S20 според Tech Tips Media:

Източник: https://www.economic.bg/
Снимки: lifestyle, econimic.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram