Българите в Нидерландия разказаха на депутати в Хага за корумпираното правителство на Борисов /снимки/

Българите от Нидерландия също протестираха на 22 септември. Те се събраха пред Нидерландския парламент в Хага, в знак на подкрепа за протестиращите в България.

„Протестиращите успяха да говорят с различни депутати, като ги информираха за нестихващите протести срещу корумпираното правителство на Бойко Борисов и нежеланието на главния прокурор да разследва корупционните скандали на премиера Борисов.

Нидерландските депутати бяха меко казано изненадани, че Бойко Борисов не си подава оставката, въпреки всекиднвените протести на българските граждани.“, споледи с Фрог Нюз Гергана Антова.

„Това не е първият път, в който българите от Нидерландия протестират – ежеседмично се събират, за да покажат своята подкрепа за сънародниците си в България.“, разказа още сънародничката ни в Нидерландия.

„Днес излязохме на протест в Камарата на представителите, за да уведомим холандските политици за това, което се случва в България повече от два месеца. Важно е да уведомим холандските данъкоплатци, че парите на данъкоплатците им отиват за българската мафия чрез европейските фондове! С този вид действия се надяваме да създадем повече знания за проблема с корупцията в България. Смятаме, че е време холандските политици открито да започнат да подкрепят протестите в България, както направиха за протестите в Беларус. Недопустимо е твърде малко европейски и холандски политици да говорят за ситуацията в България.

Страната е член на ЕС от 2007 г, но все още е най-бедната и корумпирана страна в ЕС. Премиерът Бойко Борисов е на власт от почти 10 години в България и досега е свикнал с малко критики от ЕС. Време е това да се промени!

Можем да продължим като съюз, само ако проявяваме истинска солидарност един към друг и не прилагаме двойни стандарти.

Българските хора се нуждаят от международно внимание от политици и медии, защото свободата на печата, върховенството на закона и демокрацията са от критично значение!“, написа Антова във Фейсбук.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgergana.antova%2Fposts%2F10218089879065393&width=500

Ето и снимки от демонстрацията, които тя ни изпрати:

.
.
.
.
.
Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram