Блокираха английски град след скок на заразените с коронавирус

Британското правителство блокира отново град Лестър след увеличаване на заразените с коронавирус. 

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок съобщи, че освен закриването на училищата, магазините в града, които не продават стоки от първа необходимост, като храни и лекарства, ще трябва да затворят отново вратите си, едва две седмици след повторното им отваряне.

Мерките в града, разположен в източния Мидландс на Англия, бяха затегнати през последните дни след местно огнище на COVID-19.

Г-н Ханкок заяви, че през последната седмица градът представлява 10 на сто от всички положителни случаи в страната, а приетите в болници са между шест и 10 на ден, също повече, отколкото на други места.

Той каза още, че правителството трябва да вземе „трудни, но важни решения“ в полза на населението на Лестър, което е около 350 000 души.

„Знам, че това е тревожно време за хората, които живеят в Лестър и искам да знаете, че имате пълната ни подкрепа“, каза г-н Ханкок.

„Ние не приемаме леко тези решения.Искам всички в Лестър да знаят, че сме взели всяко едно от тези решения, за да ги защитим от този ужасен вирус“, добави той.

Той каза, че мерките ще бъдат обсъдени отново след две седмици.

Трафик нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram