Атина минава на е-билет

Хора чакат по 5 часа за електронен билет в атинското метро, пенсионери припадат на опашките, съобщава в. „Български новини“.

От 1 ноември електронният билет става единственото средство за пътуване в обществения транспорт в Атина.

Това доведе до абсолютен хаос в гари и метростанции за издаване на електронен билет днес. Чакането може да варира от 3 до 5 часа и довежда до припадъци на възрастните хора, които не могат да чакат часове наред, съобщава вестник „Български новини“ в Гърция.

Тъй като хартиените билети вече не важат, всеки трябва да си извади електронен билет за 4,5 евро за деня или 7 евро за 5 пътувания.

Преди дни заместник-министърът на инфраструктурата и транспорта Никос Мавраганис съобщи, че до 5 ноември е удължен срокът за желаещите да сменят октомврийските си карти, а до 10 ноември е удължен срокът за издаване на онлайн карти. Той увери, че инвалиди, безработни и други такива категории граждани ще ползват отделна врата за качване, докато получат новите си карти.

Междувременно гърците ги чака ново неудобство поради тричасовата стачка, която служителите на метрото обявиха за четвъртък. Влаковете ще бъдат спирани от 9 вечерта до края на смяната, тъй като електротехническата асоциация се противопоставя срещу „тактиката на администрацията по отношение на признаването на осигурителните вноски за категорията тежки и нездравословни професии“./ news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram