Шолц бе освиркан на митинг в Мюнхен, докато защитаваше военната помощ за Украйна

Олаф Шолц бе освиркан на предизборен митинг на социалдемократите в Мюнхен преди местния вот. Според немски медии акцията е проведена от привърженици на „Алтернатива за Германия“, които започнали шумно да скандират в момент, когато германският канцлер защитава политиката на германското правителство в подкрепа на Украйна. Шолц окачестви десните популисти като „вредни за просперитета“. 

Обръщайки се към онези, които призовават за „край на войната възможно най-скоро“, Шолц подчерта, че да кажеш на украинците, че просто трябва да оставят Русия да поеме контрол над страната им, няма нищо общо с мира.

Всеки, който обикаля площада, представяйки се за „гълъб на мира“, всъщност е „паднал ангел от ада“, който говори на езика на „Путин, войнолюбеца“, каза германският канцлер.

Атмосферата в центъра на Мюнхен беше много напрегната много преди началото на събитието, посветено на предизборната кампания на социалдемократите. Събитието се проведе при засилени мерки за сигурност. 

„Граници не се местят със сила. Докъде ще стигнем, ако всеки вземе да прелиства историческите книги, да си избира там границите от миналото и започва война за тях? Това трябва да се каже ясно на Путин“.

Шолц защити правителството и от постоянните критики от страна на крайнодесните.
 
„Крайнодесните популисти се отразяват зле на богатството на народите. Те защитават едно мрачно бъдеще, затова и винаги са в толкова лошо настроение. Но бъдещето е светло, то е демократично и свободно, то е на една страна, в която ние всички сме различни, но живеем добре заедно“.

Изборите в Бавария ще се проведат на 8 октомври. Управляващият Християнсоциален съюз засега води в проучванията с 39% от гласовете на избирателите.

Източници: БНР, Yahoo.com, Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram