Червена линия! Иран увеличава ядрените си запаси

0
3

Публикувано във факти.бг:

Иран ще започне да увеличава своите ядрени запаси от 27-и юни, решавайки по този начин да наруши лимита, заложен в Съвместния цялостен план за действие, известен още като Иранското ядрено споразумение, съобщи в понеделник ядрената агенция на страната.

Бехруз Камалванди, говорител на Иранската организация за атомна енергия, потвърди решението на Техеран по време на реч в съоръжението за „тежка вода“ в град Арак. Освен това Камалванди подчерта, че Иран ще увеличи приблизително четирикратно производството си на нискообогатен уран.

През уикенда иранският президент Хасан Рухани предупреди, че страната може да отмени повече от задълженията си по ядрената сделка, ако другите страни не изпълняват ангажиментите си по споразумението, предаде БНР.

През миналия месец Иран преустанови някои от ангажиментите си по споразумението в отговор на оттеглянето на САЩ от сделката година по-рано и неуспеха на европейски страни, подписали през 2015 година иранската ядрена сделка, да намерят начин да избегнат американските санкции.

Факти бг

Коментари от Фейсбук