Тръмп пристигна във Великобритания, заяде се с кмета на Лондон

0
2
Доналд Тръмп пристига на официална държавна визита във Великобритания. Американският президент и съпругата му ще бъдат посрещнати тържествено от кралица Елизабет Втора.

Посещението на Тръмп предизвиква недоволство на Острова. Редица политици обявиха, че ще бойкотират официалната вечеря, а кметът на Лондон е в открита война с милиардера. Още преди президентът да кацне в британската столица Хан написа в Twitter, че Великобритания не трябва да „разпъва червен килим за Тръмп”. Държавният глава му отговори със следния пост: „Садик Хан, който според всички данни е свършил ужасна работа като кмет на Лондон се отнесе глупаво и „лошо” към визитата на президента на САЩ, който към момента е най-важният съюзник на Великобритания. Той е коравосърдечен загубеняк, който трябва да се фокусира върху престъпленията в Лондон, а не върху мен”.

 

Британският премиер Тереза Мей очаква с нетърпение предстоящото държавно посещение на американския президент, като се надява, че то ще допринесе за укрепването на отношенията между двете страни, съобщиха от кабинета на Мей.

Министър-председателят заяви, че посещението на американския държавен глава ще бъде възможност за по-нататъшно укрепване на тясното партньорство между Обединеното кралство и САЩ.

Оффнюз

Коментари от Фейсбук