Трезвен пасажер отвори вратата на самолет по време на полет

Пътник, който е бил трезвен, отворил по време на полет вратата на самолет на “Асиана еърлайнс” (Asiana Airlines), който по-късно се приземил благополучно на южнокорейско летище, информираха представители на авиокомпанията и правителството в Сеул, цитирани от АП.

Други пътници в самолета се опитали да попречат на действията на мъжа, но в крайна сметка нарушителят отворил вратата частично, съобщиха от министерството на транспорта.

Инцидентът станал, когато машината била на височина около 250 м. и правела подход за приземяване. Органите на реда съобщиха, че арестуваният 33-годишен мъж не е бил пиян по време на задържането, но мотивите за постъпката му остават неизяснени.

„Трудно е да се проведе нормален разговор с него“, заяви служител. „Ще разследваме мотива за престъплението и ще го накажем“. По информация на местната полицейска служба извършителят е пътувал сам.

Самолетът със 194 души на борда извършвал едночасов полет от южния остров Чеджу в Корейския проток към южнокорейския град Тегу. По първоначална информация не беше ясно колко време е била отворена вратата по време на самият полет.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram