СКАНДАЛ В ГЪРЦИЯ: Премиерът Мицотакис на закуска с 50 души (ВИДЕО)

0
575
Парламентарни избори 2021#

Видео, на което се вижда примиерът Кириакос Мицотакис да се присъединява към парти с 50 души в къщата на депутата от „Нова демокрация“ предизвика остри реакции в Гърция. Според данни на местни медии закуската е по покана на Христодулу Стефанадис в Евдилос на остров Икария по време на обиколката му в региона.

Според информация конкретното „събиране“ е организирано в чест на премиера и е силно коментирано, както в социалните мрежи, така и от официалната опозиция.

След силните опозиционни и обществени реакции депутатът, организирал събирането, който е лекар по професия, заяви, че след финала на визитата на премиера на острова, където са обсъдени хода на ваксинациите, местните проблеми и насърчаването на проекти за развитие, е поканил премиера на лека закуска, където е присъствала охраната му и придружаващите го лица. Стълкновение е станало след пристигане на хора, които са искали да го видят лично.

„По време на закуската бяха спазени всички мерки, наложени от протоколите за контрол на пандемията, т.е. използването на маски, броят на хората на масата и други“, отбеляза Христодулу Стефанадис.

Говорителят на кабинета Христос Тарантилис в изявление уточни, че се подронва образа на премиера безпричинно. В отговора си към лидера на официалната опозиция Алексис Ципрас подчерта: „Това беше покана на депутата, която беше приета от министър-председателя, който настоя закуската да бъде на открито с маска, която беше свалена само по време на хранене. Основната опозиционна партия, която не допринася конструктивно за борбата на страната за борба с последиците от пандемията, прави неточни описания, като в същото време призовава за шествия и митинги, подкопаващи ефективността на здравните мерки“, заключи правителственият говорител.

Публикуваните кадри обаче категорично опровергават изявлението на икарийския депутат, където се вижда премиерът и обкръжението му (над 50 души) да пристигат в къщата, под звуците на музика, да се изкачват по стълбите и след това да се тълпят в къщата, без да се спазват мерките срещу коронавирус.