САЩ нанесоха въздушен удар в Афганистан, ликвидиран е организатор на терористични атаки

САЩ нанесоха въздушен удар срещу ИДИЛ в източната част на Афганистан, след като столицата Кабул беше поразена от терористична атака, при която загинаха 13 американски военни и десетки афганистанци, съобщи VoA. Беше съобщено също, че са загинали трима британци, сред които и дете.

Цел на атака е бил организатор на терористични актове, чието име не се назовава.

„Предварителните данни показват, че сме ликвидирали целта. Нямаме информация за жертви сред мирното население.“, се казва в изявление на Централното командване на въоръжените сили на САЩ.

Не се уточнява изрично дали ликвидираният ислямист е виновникът за терористичния акт на летището в Кабул, но в някои медийни публикации се твърди, че става дума именно за него.

В съобщението се конкретизира, че ударът срещу ИДИЛ е нанесен в провинция Нангархар, източно от Кабул. Използван е безпилотен апарат.

В четвъртък президентът Джо Байдън заяви, че САЩ ще преследват лицата, които са отговорни за кървавата атака в Кабул, и съобщи, че е разпоредил на Пентагона да бъдат нанесени удари срещу тях.

„На онези, които са извършили тази атака, както и на всеки, който желае зло на Америка, знайте това: Няма да простим. Няма да забравим.“ – подчерта Байдън.

Припомняме, жертвите на терористичната атака вече са над 200.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram