Робърт Кенеди-младши при Тъкър Карлсън разкри плана „Украйна“: Как беше създаден конфликтът и защо Америка стигна до „червените линии“

Робърт Кенеди-младши, племенник на президента Джон Ф. Кенеди и един от настоящите кандидати за президент на демократите в САЩ, даде дълго интервю на известния журналист Тъкър Карлсън, по време на което сподели мислите си за състоянието на нещата у нас и в чужбина . По-специално, той говори за ситуацията в Украйна и подстрекателите на конфликта, както и как това се отрази на самите американци.

БАЙДЪН СЕ ОПИТВА ДА МЕ ИЗКАРА ОТ ИГРАТА“

Интервюто започна с дискусия, че администрацията на Байдън изцяло плаща разходите за лична сигурност на украинския президент Володимир Зеленски. Тя обаче отказва да осигури на Кенеди-младши законната защита на Секретните служби по време на изборната надпревара.

Джо се опитва да извади мен, неговия основен конкурент, от играта за номинацията на Демократическата партия. Нека ви напомня, че баща ми и чичо ми бяха убити, така че Националният комитет играе наистина трудна игра“, каза Кенеди младши.

ТЕ ОБЕЩАХА ДА НЕ РАЗШИРЯВАТ НАТО НИТО НА ДЮЙМ, НО ГО ПРИДВИЖИХА НА ИЗТОК С ХИЛЯДИ МИЛИ

Политикът обясни откъде идва руско-украинският конфликт и как САЩ са измамили руската страна с неразширяването на НАТО. Според него група хора, по-известни като неоконсерватори, са започнали да говорят открито за отношенията между Северноатлантическия алианс и Киев от 2001 г., но „разривът“ е настъпил малко по-рано.

През 1989 г. Берлинската стена рухна, а през 1991 г. Съветският съюз се разпадна напълно. След това Горбачов каза на Тони Блеър и Джордж У. Буш, че ще изтегли 400 000 съветски войници от ГДР и ще им позволи да обединят Германия под командването на войските на НАТО. В отговор той поиска един-единствен ангажимент – никога да не се разширява НАТО още на изток.

Кенеди-младши припомни, че точно в този момент държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър произнася известната фраза: „Ние обещаваме, че няма да преместим НАТО нито на дюйм на изток“. И тогава, през 1996 и 1997 г. се прояви Збигнев Бжежински, който стана основател на неоконсервативното движение.

По думите на политика в него са включени още Доналд Ръмсфелд, Пол Улфовиц, Робърт Каган и Виктория Нуланд. Всички те вярваха, че САЩ са спечелили Студената война и тази победа им е дала привилегията да „доминират над света, използвайки превъзходството във военния статут на еднополярната сила“.

Тези идеи формират основата на проекта „Нов американски век“, който предполага, че Съединените щати ще водят, ще притежават 21-ви век. Бжежински каза: „Добре, трябва да започнем този процес с разширяване на НАТО до всички бивши съветски републики“. Беше 1997 г.

В отговор американският „архитект на Студената война“ и идеологически баща на политиката на „възпиране“ Джордж Кенан заяви, че това ще предизвика бурна реакция от Русия. Уилям Пери, докато все още беше държавен секретар на САЩ, даде ултиматум на Клинтън: „Ако направите това, ще подам оставка, защото е толкова безразсъдно“. Подобно мнение изрази и тогавашният посланик на САЩ в Русия, а сега шеф на ЦРУ Уилям Бърнс.

Най-голямата грешка, която Америка можеше да направи, е да разшири НАТО на изток. Но ние отидохме по-далеч, като се преместихме не на един инч, а на хиляди мили и обхванахме още 14 държави. Тогава поставихме ядрени ракетни установки, система за противоракетна отбрана „Иджис“, ракети „Томахоук“, които могат да достигнат Москва за 12 минути. Разположихме ги в Полша и Румъния, а след това се опитахме да ги пренесем и в Украйна заедно с НАТО“, каза Кенеди младши.

Според него американците наистина са стигнали до „червената линия“, както вече се е случило през 1962 г. по време на Кубинската ракетна криза. Освен това Американската агенция за международно развитие преднамерено и целенасочено финансира протестите на Майдана през 2013-2014 г. и инвестира в тях 5 милиарда долара.

РУСНАЦИТЕ В УКРАЙНА БЯХА ТРЕТИРАНИ КАТО ДОВЕДЕНИ ДЕЦА

– Месец преди украинския държавен преврат Виктория Нуланд проведе таен разговор с посланика на САЩ и направо сформира нов кабинет от прозападни министри за Украйна. Като цяло между 1947 и 1997 г. ЦРУ е свалило 83 правителства, една трета от кабинетите на земята.

Кенеди младши се оплака, че руското население в Украйна сега се третира като доведени деца при мащеха. Бият ги, подиграват им се, не им позволяват да практикуват своята култура и език. В същото време Зеленски публично призна през 2019 г., че е готов да изпълни Минските споразумения.

Но после изведнъж се обърна. Не знаем какво всъщност се е случило, но е разумно да се предположи, че правителството на САЩ му е казало, че не може да го направи. И така, още през февруари 2022 г. само 40 000 руски войници влязоха в Украйна а ние се развикахме: „Путин се опитва да вземе властта в Европа“.

Само в Киев живеят над 3 милиона души. Очевидно Путин не е искал да заграби страната, а само да настани хората на масата за преговори. Месец по-късно всички споразумения бяха постигнати, но Байдън изпрати Борис Джонсън в Украйна, за да принуди Зеленски да наруши споразумението.

ЦЕЛТА НА БАЙДЪН Е ДА СМЕНИ РЕЖИМА В РУСИЯ

Според Кенеди-младши Киев е само посредник в борбата между Русия и САЩ, на когото вече са платени 113 милиарда долара за това. И наистина, на въпроса „защо американците помагат на Украйна“, министърът на отбраната Лойд Остин отговори: „Нашата цел в този конфликт е да изтощим руската армия и да отслабим способността й да се бие където и да е другаде по света“.

А самият Байдън добави, че „нашата цел е смяната на режима в Русия“. Всъщност няма нищо общо с Украйна.

Поради разходите на САЩ за помощ за Украйна и орязването на социалните програми на държавата, 45 милиона американци вече са загубили достъп до купони за храна и до здравно осигуряване. В същото време администрацията на Байдън продължава да настоява, че всички тези пари ще бъдат върнати на американските военни подизпълнители.

МОСКВА САМО СТАВА ПО-СИЛНА

Кенеди-младши добави, че най-лошият резултат от външната политика на САЩ е сближаването между Москва и Пекин. Освен това, провокирайки страната ни към конфронтация, американските политици забравят, че Русия е водещата ядрена суперсила в света.

„Руснаците имат с хиляди повече ядрени бойни глави от нас. Техните оръжия са много по-добри от нашите. Те могат да свалят нашите бойни глави, но ние не можем да свалим доста от тяхните. Всеки, който смята, че Русия не е готова за конфликт, трябва да гледа документалния филм на Netflix за Сталинград.

Ние също така трябваше да разбием Русия със санкции, но я направихме по-мощна. Руснаците сега имат чудесна търговска сделка с Китай и разширяването на БРИКС в сериозен опит да се отдалечат от американската валута.

Политикът също потвърди, че САЩ наистина са създали биолаборатории в Украйна като част от програми за биологично оръжие. Според него тези оръжия използват всички видове нова технология за синтетична биология CRISPR и методи на генно инженерство, които не са били достъпни за предишното поколение.

Поглед инфо

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram