РЕАКЦИЯ ОТ МОСКВА: Сега България носи пълната отговорност за удължаването на конфликта

Русия смята решението на България да предостави военна помощ на Украйна за поредната неприятелска атака, която ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения. Това заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Смятаме решението на българското Народно събрание за предоставяне на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна за поредното неприятелско действие срещу нашата страна, което ще доведе до по-нататъшно влошаване на и без това плачевното състояние на двустранните отношения“, подчерта тя.

Според Захарова сега България носи пълната отговорност за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, за хилядите цивилни жертви, за разрушаването на гражданската инфраструктура и за подкопаването на сигурността в Европа.

„Убедени сме, че българските законодатели са наясно с фактите за незаконния трафик на оръжия, включително и от чужбина, на териториите под украински контрол и не могат да не осъзнават заплахата те да попаднат в ръцете на терористични групи и престъпни банди в многобройни горещи точки по света“, обяви Захарова.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram