Путин: САЩ са страхотна държава, готови сме за сътрудничество

0
2

Москва и Вашингтон имат много общи интереси и Кремъл е готов за сътрудничество със САЩ. Това заяви президентът на Руската федерация Владимир Путин, цитиран от вестник “Российская газета“ и „Фокус“. Изказването е по време на форума за инвестиции на банка ВТБ Капитал „Русия зове!“. „Имаме много общи интереси със САЩ, това е страхотна държава, винаги сме се отнасяли и ще се отнасяме към нея с уважаваме. Два пъти бяхме съюзници в световните войни. Имаме положителна обща история “, заяви Владимир Путин.

 Путин: САЩ са страхотна държава, готови сме за сътрудничество

Той подчерта, че визира сътрудничество в технологичната сфера и в икономиката като цяло. 

„При американския президент Барак Обама търговията падна до 20 милиарда долара, а за две години във властта на Доналд Тръмп се повиши до 25 милиарда долара“, добави той.

Путин допълни и че според него Москва и Вашингтон имат общи интереси в икономиката, в енергийния сектор и по отношение на осигуряването на международна сигурност. Той добави, че Русия и САЩ са най-големите ядрени сили, а между тях съществува добро взаимодействие в борбата срещу тероризма. „Най-малкото в Сирия има сътрудничество в борбата с организираната престъпност“, каза още той.

Президентът нарече излизането на Вашингтон от Парижкото споразумение за климата грешка, понеже според него държавите могат просто да коригират своите задължения. И е необходимо да се включи настоящата администрация на САЩ в решаването на тези въпроси и това също е поле за съвместни действия, убеден е Путин.

Гласове

Коментари от Фейсбук