Предложиха на Грета Тунберг да пътува от Лисабон до Мадрид с магаре

0
2

Младата активистка Грета Тунберг скоро ще замине от Лисабон в Мадрид, където ще присъства на 25-та конференция на Рамковата конвенция на ООН по изменението на климата (COP25), пише ТАСС. Все още няма точна информация как Грета ще измине повече от 600 км.

Припомняме, тя се отказа да лети със самолет заради вредните емисии.

В тази връзка жители от Талавера-де-ла-Рейна (Talavera de la Reina) предлагат на момичето да пътува от португалската столица до Мадрид с магаре. Жителите уточниха, че са готови да осигурят животното, защото „те осъзнават важността от повишаване на осведомеността на света за състоянието на околната среда“.

Те искат Грета лично да използва един от „начините, които хиляди хора са използвали от векове“ за пътуване, съобщава се в тяхна публикация в социалните мрежи.

Грета Тунберг пристигна в Португалия на 15-метрова яхта. Тя пристигна в Лисабон след 21-дневно пътуване от САЩ. На 1 ноември изпълнителният секретар на Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата Патриша Еспиноса обяви, че конференцията ще се проведе от 2 до 13 декември в испанската столица. Тогава Тунберг помоли привържениците й да й помогнат да намери транспорт за прекосяване на Атлантическия океан.

Новини бг

Коментари от Фейсбук