Появи се ВИДЕО от превземането на кораба с двамата български моряци

Подкрепяните от Иран йеменски хуси публикуваха видео онлайн, което показва как отвличат „израелски товарен кораб“ в Червено море.
На кадрите се виждат хора с оръжие в ръце на борда на кораба. Общо в този момент на кораба е имало 25 членове на екипажа от различни страни, включително България, Мексико, Румъния, Украйна и Филипините. Видеото показва как хеликоптер каца на палубата, а от него слизат маскирани хора. Отначало се отправят към пулта за управление, където моряците се предават без съпротива. Чуват се викове „Аллах акбар“, с които въоръжените превземат целия кораб.
За съдбата и състоянието на екипажа не се знае нищо, пише Kyodo.

Както стана ясно вчера, българите на кораба са 38-годишният капитан Любомир Чанев от Варна и 39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица. Съпругата на Чанев е разговаряла последно с него в събота и не е имало проблем. От този момент телефонът му е изключен. Никой не се е свързал с нея с искане на откуп или друга информация.
Ходът на хусите идва, след като те казаха, че ще атакуват всеки израелски кораб в Червено море. Засега не се уточняват подробности за състоянието на екипажа или исканията на нашествениците.
В същото време хусите са готови да преговарят за освобождаването на кораба и заложниците в замяна на прекратяване на атаката на Израел срещу бойците на Хамас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram