Орбан: Унгария дава $36 000 за трето дете, не ни трябват мигранти, а раждаемост!

0
2

На младите двойки в Унгария ще бъдат предложени безлихвени кредити в размер на 10 милиона форинта (36 000 долара), които ще бъдат опростени, ако те имат три деца.

 

Унгарските жени, които имат четири или повече деца, ще бъдат освободени от плащане на данък върху доходите.

 

Тези плановете за увеличаване на раждаемостта обяви унгарският премиер Виктор Орбан, информира ВВС. Той подчерта, че това е начин да се защити бъдещето на Унгария, без да зависи от имиграцията на мюсюлмани.

 

Населението на Унгария се топи с 32 000 души на година, а жените там имат по-малко деца от средното за Европа.

 

Орбан каза още, че „за Запада“ отговорът на намаляващата раждаемост в Европа бил имиграцията: „За всяко изчезнало дете трябва да има някой, който да дойде, а след това цифрите ще са наред. Унгарците мислят по различен начин. Не се нуждаем от цифри, нуждаем се от унгарски деца“.

 

Речта му, в която той обяви план от седем точки за увеличаване на раждаемостта, събра много аплодисменти. Предвиждат се още: Разкриване на нови 21 000 места в детските градини през следващите три години. Допълнителни 2,5 млн. долара ще бъдат изразходвани за здравната система на страната. Субсидии за закупуване на жилища. Държавна подкрепа за купувачите на седемместни превозни средства.

 

„Това е отговорът за унгарците, а не имиграцията“, категоричен беше премиерът, на фона на хилядите протестиращи, които се събраха на демонстрация в Будапеща с искане за оставката му, съобщи БГНЕС.

 

Активните протести срещу управлението на Орбан продължават вече няколко месеца. Част от тях са заради авторитарния стил на управление на премиера, който според недоволните поставя в зависимост съдебната система.

 

Други протестират срещу т.нар. „закон за робството“. Влезлите в сила поправки в трудовия кодекс на страната позволяват на работодателите да изискват между 250 и 400 извънредни часа труд годишно от служителите си, а заплащането за допълнителните часове да се просрочва до 3 години.

 

Премиерът твърди, че зад голяма част от недоволството срещу неговото управление стоят интересите на милиардера Джордж Сорос, а промените в трудовия кодекс са от полза за икономиката и самите работници.

Епицентър

Коментари от Фейсбук