Малките ученици по-малко склонни да се разболяват или предават Covid-19

0
680
Парламентарни избори 2021#


На прага на новата учебна година учители, ученици и родители са изправени пред предизвикателство, каквото не никой от нас не е виждал – училище по време на пандемия от коронавирус.

Липсата на присъствени занимания вреди на образованието и развитието на подрастващите, както и ги лишава от социални контакти, а и пречи на много родители да се върнат на работа.

Междувременно редица нови изследвания сочат, че по-малките деца са по-малко склони да се разболеят или предадат Covid-19, докато тийнейджърите могат да бъдат толкова податливи, колкото възрастните.

Педиатрите от Университета в Сан Франциско д-р Елизабет Роджърс, д-р Джена Холмън и д-р Лий Аткинсън-МакЕвой разкриват всичко, което не знаем за Covid-19 при деца. Според медиците водещо за безопасността в училище е ограничаването на заразата в населените места, защото до голяма степен това което се случва извън училищата, ще е отражение за това, което се случва вътре в тях.

Най-добрите данни към момента са за възстановяване на учебните занятия в страни като Дания, Норвегия, Австралия, където поддържат много ниски нива на предаване на заразата.

Дарик