Имало е взрив на борда на египетския самолет, който падна на 20 май

0
2

Резултатите от анализа на останките от жертвите на катастрофата на египетския самолет EgyptAir, който изпълняваше полет от Париж до Кайро, показват взрив на борда, съобщиха ТАСС и АП, позовавайки се на представители на египетските служби, които разследват катастрофата.

Инцидентът стана на 20 май. „На борда е имало пожар. Датчиците много ясно са предали сигнала за задименост в тоалетната. За минута била фиксирана задименост в отсека на електронното оборудване, а след две минути се отключил блока за управление на полетите“, заяви Тим ван Беверен, експерт в областта на безопасност на полетити.

Катастрофата на А320 е станала на около 280 км от египетския бряг. На борда имаше 66 души – 56 пътника, сред които три деца и 10 члена на екипажа. По списък те са от 12 националности, болшинството от тях са египтяни и французи.

Вероятността за терористичен акт на борда на самолета А320 е по-голяма, в сравнение с вероятността за техническа неизправност, съобщи на пресконференция министъра на гражданската авиация на Египет Шериф Фатхи./news.bg

Коментари от Фейсбук