Изчезна мистериозният монолит в Юта

0
1366

Изчезнал е мистериозният метален монолит, открит в пустинята в американския щат Юта миналата седмица, съобщават властите, цитирани от Би Би Си.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

27/11/2020

Само два дни отне на ентусиасти да открият къде точно се намира мистериозният монолит в Юта

24/11/2020

Откриха огромен мистериозен метален монолит в отдалечен район на Юта

Бюрото за управление на земите в щата съобщи, че е получило достоверни данни, че обектът е бил преместен от непозната група.

В социалните медии се появиха снимки от мястото, които показват останали купчина камъни и малки метални парчета.

Откриването на монолита с височина 3,7 метра разпали хиляди предположения кой може да го е сложил там. Десетки хора отидоха на мястото, за да го видят на живо.

Странният метален предмет беше забелязан на 18 ноември от хеликоптер в отдалечена югоизточна зона на Юта.

Новината за откритието и спекулациите за произхода му бързо добиха популярност в социалните медии. Мнозина предположиха, че монолита е арт инсталация, оставена от скулптор. Ако е така, и досега той не е известен.

Има предположения, че неизвестна творба е на покойния Джон Маккракън, известен със своите скулптури „дъска“. Първоначално версията беше потвърдена от неговия галерист Дейвид Цвирнер, но по-късно той оттегли думите си. Маккракън почина през 2011 г.

Други предположиха, че творбата може да е на твореца Петисия льо Фоунхоук, която инсталира тотемични фигури на „тайни места в пустините“.

Тя обаче заяви пред онлайн изданието Artnet, че действително е обмисляла да постави някое от произведенията си в щата, но в този случай „не може да си припише авторството“.

Оффнюз

Коментари от Фейсбук