Захарова се подигра на Запада със снимка: „Утрото на 16 февруари 2022 година“

Говорителят на Кремъл Мария Захарова се подигра на Запада, публикувайки в профила си снимка на видимо доволните и забавляващи се Сергей Лавров и Сергей Шойгу – министър на външните работи и министър на отбраната. Фотосът е озаглавила: „Картина „Утрото на 16 февруари 2022 г.“. И неслучайно…

Посланието й се появява именно в деня, в който западните служби предполагаха, че Русия ще нахлуе в Украйна. Снимката вероятно има за цел да покаже, че обявеното днес не се случи, а за сметка на това двамата министри се забавляват заедно.

В коментари възникнаха съмнения дали снимката наистина е от днес. Интересно е, че 14 часа по-рано на страницата на Министерство на отбраната на Русия бе съобщено, че Шойгу е в Дамаск в Сирия. Там той се срещна с президента Башар Асад и наблюдава руските военноморски учения в Източното Средиземноморие.

Според съобщение на руското военно министерство Шойгу е обсъдил с Асад военно-техническото сътрудничество между Москва и Дамаск в рамките на общата борба с международния тероризъм и руската хуманитарна помощ за Сирия, която е обект на американски санкции. Министърът е посетил двете руски бази на сирийска територия – военновъздушната в Хмеймим и военноморската в Тартус. Там Шойгу е наблюдавал започналото в източната част на Средиземно море учение. Главнокомандващият военноморските сили на Русия адмирал Евменов е докладвал на министъра, че в маневрите участват повече от 15 бойни кораба на Тихоокеанския, Северния и Черноморския флот, както и на над 30 летателни апарата на руските въздушно-космически сили. Сергей Шойгу е бил придружаван от министъра на отбраната на Сирия генерал Али Айюб.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram