Замесиха брата на Вучич в скандал с ферма за марихуана

0
2

ратът на президента на Сърбия Андрей Вучич ще съди опозиционните лидери Драган Джилас, Мирослав Алексич и всички, които разпространяват лъжливи твърдения, че собственикът на фермата за органично земеделие Предраг Колувия му се е обадил при арестуването си за производство на марихуана, пише сръбският вестник „Информер“.

По-рано тази седмица сръбската полиция нахлу във фермата за органични храни „Йованица“ край Белград, като задържа девет души и почти четири тона марихуана в една от най-големите подобни операции в страната.

Производството на канабис в Сърбия е незаконно.

Андрей Вучич твърди, че никога през живота си не се е чувал със собственика на фермата Предраг Колувия.

Заместник председателят на опозиционната Народна партия Мирослав Алексич заяви вчера, че има сигурни информации от полицията, че първото обаждане на Колувия при арестуването му е било до брата на сръбския президент, както и че един от честите контакти в телефона на Колувия, освен Андрей Вучич, е и министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович, съобщава вестник „Данас“, цитиран от БТА.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Снимка с пушка, насочена срещу Вучич, разбуни Сърбия
САЩ: Руското влияние в Сърбия расте, откакто Вучич е на власт
Сърбия: България допуска друг да избира приятелите и враговете й
Стефанович също отхвърли като „абсолютна лъжа“ твърденията на Алексич, че който и да било от държавата имал връзки с престъпленията във фермата „Йованица“ и заяви, че държавата води сериозна борба с търговията с наркотици.

Мирослав Алексич заяви, че „едва чака“ Андрей Вучич да го съди и че ще представи на процеса всички „необорими доказателства“, с които разполага, за отглеждането и конфискацията на големи количества марихуана, пише вестник „Данас“.

Алексич каза снощи на пресконференция в сръбския парламент, че производството на марихуана във фермата „Йованица“ е било голям държавен бизнес, че марихуаната е опакована в пакети с надпис „Косово“, че във фермата е правено масло от канабис и собственикът на „Йованица“ Предраг Колувия при арестуването си се е обадил първо на Андрей Вучич.

Алексич каза, че става въпрос за отглеждане на най-голямото количество марихуана в Европа на територия от 12 хектара, което е могло да стане „само с държавна подкрепа“. Той добави и че най-високопоставени държавни функционери са посещавали и промотирали „Йованица“, сред които и министърът на отбраната Александър Вулин.

„Този случай трябва да бъде разследван докрай и трябва да се установи кой от върха на режима е оказвал подкрепа и е осигурявал логистика за тази работа“, каза Алексич.

Премиерът Ана Бърнабич призова прокуратурата да се произнесе по твърденията на Мирослав Алексич, че при арестуването си Предраг Колувия е търсил брата на президента Андрей Вучич.

dnes.bg

Коментари от Фейсбук