Жестоко убийство разтърси Русия

0
2

Руските правоохранителни органи задържаха край московската метростанция“Октябърское поле“ жена с глава на убито малко дете, която, по някои информации, викала „Аллах е велик“ и заплашвала да се самовзриви. Заради операцията по задържането на жената районът около станцията е бил отцепен от полицията. Телевизионният канал „Лайфнюз“ излъчи видеозапис, на който се вижда как жената, облечена цялата в черно, размахва най-вероятно глава на дете около входа на станцията. По-късно ТАСС съобщи, че неин източник в правоохранителните органи е потвърдил,че жената наистина е държала отсечена глава на дете. У нея не било намерено взривно устройство.

По-рано тази сутрин стана известно, че в изгоряло московско жилище недалече от същата метростанция е бил намерен труп на 3-4-годишно дете с отрязана глава. Според агенция Интерфакс за убийството е заподозряна детегледачката. Говорителката на Главното следствено управление (ГСУ) на Москва Юлия Иванова съобщи, че тя е арестувана. За жестокото убийство е образувано наказателно дело. По предварителни данни заподозряната детегледачка е гражданка на една от бившите съветски републики от Средна Азия и е родена през 1977 г. Сайтът на вестник „Московский комсомолец“ уточнява, че тя се казва Гюлчехра Бобокулова и е от Самаркандска област в Узбекистан.

Според предварителни данни от следствието, цитирани от „Нюзру“, след като изчакала родителите с по-голямото дете да напуснат жилището, детегледачката по неустановени причини убила повереното й малко дете, подпалила жилището и се скрила.

„Отчитайки явно неадекватното поведение на задържаната, следователите незабавно са й назначили съдебно-психиатрична експертиза с цел установяване дали тя е способна да разбира значението на своите действия и постъпки“, съобщи говорителката на ГСУ./БТА

Коментари от Фейсбук