Дъщерята на идеолога на Путин загина при взрив в кола

Дария Дугин, дъщерята на руския политически анализатор и близък сътрудник на президента Владимир Путин Александър Дугин, е загинала, след като колата ѝ се е взривила на пътя в покрайнините на Москва.

Предполага се, че взривът на Toyota Land Cruiser Prado, която Дария е управлявала, е трябвало да нарани Александър, който е трябвало да пътува с нея, но в крайна сметка е решил да вземе отделна кола.

„Терористите на украинския режим, опитвайки се да елиминират Александър Дугин, взривиха дъщеря му… В кола. Светла памет на Дария, тя е истинско руско момиче“, заяви ръководителят на ДНР Денис Пушилин в пост в Telegram.

В момента е известно, че Дария Дугин заедно с баща си са участвали в проявата „Традиция“ в Подмосковието. Малко след инцидента самият Александър Дугин се появи на мястото на трагедията. 

Руският вестник „Комерсант“ пръв потвърди новината, като съобщи, че полицията е на мястото на инцидента и че причините за него се разследват.

Дугин е смятан за автор на инициативата „Руски мир“, която залегна в милитаристичната и експазионистична външна политика на Кремъл.

Въпреки че не заема официален пост в правителството, бащата на Дария Дугина е близък съюзник на руския президент и дори е наричан „Распутин на Путин“.

Дъщерята на философа, Дария Дугина, е известна журналистка и коментаторка, която подкрепя руската инвазия.

По-рано тази година тя беше санкционирана от британските власти, които обвиниха 30-годишната жена, че е допринесла за онлайн „дезинформация“ във връзка с руската инвазия в Украйна.

На ултранационалистическите трудове на Александър Дугин се приписва, че дълбоко формират мирогледа на Владимир Путин и той е тясно свързан с руската инвазия в Украйна.

Идеологът и преди е изразявал подкрепата си за руската агресия спрямо Украйна и през 2015 г. беше поставен под санкции на САЩ заради предполагаемото му участие в анексирането на Крим от Москва през 2014 г.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram