Вучич недоволен от провалената среща с Лавров

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази недоволство от обстоятелствата, възпрепятствали пристигането на руския външен министър Сергей Лавров на среща с посланика на Руската федерация Александър Бокан-Харченко, предаде МИА от Белград.

Посланик Бокан-Харченко информира Вучич за причините за отмяната на посещението на Лавров, че е възпрепятстван да дойде, тъй като руският правителствен самолет не е получил необходимите разрешителни за полет до Белград, като е предал съответните документи.

Според пресслужбата на сръбския президент Вучич е „„изразил недоволство от обстоятелствата, възпрепятствали пристигането на руския външен министър Лавров“.

„Въпреки това Сърбия ще запази своята независимост и автономия в политическите решения, ще продължи европейския си път, като насърчава традиционните приятелски и партньорски отношения със страните от всички континенти и ще запази военния си неутралитет“, се казва в изявлението.

На срещата беше казано, че скоро се очаква среща между външните министри на Сърбия и Русия Никола Селакович и Сергей Лавров.

Вучич и посланик Бокан-Харчененко обсъдиха и редица теми в двустранните отношения между Сърбия и Русия, като подчертаха необходимостта от по-подробни разговори на всички нива. През деня Вучич ще разясни на сръбската общественост подробностите, свързани с визитата на министър Лавров

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram