Вучич към Ердоган за Косово: Това не е турска земя, ще се защитаваме!

Сръбският президент заяви, че ще говори с турския си колега заради изявлението му за лобиране в полза на независимостта на така нареченото Косово.

„Ердоган наистина е велик политик, а Турция е велика сила … Ще се опитам да говоря с него и гърците“, каза Александър Вучич и припомни важността на споразумението от Вашингтон.

„Ако започват от 1 септември, докато споразумението ни е валидно, трябва да се защитим“, добави Вучич.

„Турция е велика и мощна държава, Ердоган е велик лидер, аз съм малък и нищожен и Сърбия е по-малко важна, но не е толкова малка, че не би се опитала да се противопостави, защото ние защитаваме своето“, категоричен бе сръбският лидер.

„Това не е турска земя и не принадлежеше на Турция, нито ще принадлежи. Трябва да се защитаваме „, каза Вучич.

Той добави, че вярва, че Ердоган ще смекчи отношението ди, но ако не го направи, Сърбия ще се бие.

„Нямаме алтернатива. Ще защитим хората в Косово и Метохия, но вие също ще видите, че не сме толкова малки“, каза Вучич.

Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира изявлението на Бакир Изетбегович по отношение на думите на министъра на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин.

„Не съм привърженик на заглушаването на когото и да било . Бакир (Изетбегович) може да направи това“, заяви Вучич.

„Вулин е мой приятел, не съм съгласен с него по някои неща. Това беше неговият партиен митинг, на който бях поканен. Той имаше реч и не беше мой дълг да го заглушавам“, каза Вучич по време на посещението си в Деспотовац.

„Сърбия има своите граници и те са признати в ООН и ние се интересуваме само от тях, включително Косово и Метохия като част от Сърбия в съответствие с Резолюция 1244. Това е. Вече няма да се извинявам на никого, никога повече“, каза той.

„Те са тези, които говорят за премахването на Република Сръбска“, добави Вучич.

„улин говореше за нещо, което смята за правилно, ще трябва да го попитате за това … Ние сме само заинтересовани да запазим своето, “ категоричен бе сръбският лидер.

Превод: СМ

Източник: Поглед инфо

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram