Белгия приравнява ковид с обикновен грип

Здравните власти в Белгия решиха тази седмица заболяването от ковид да бъде приравнено със заразяване с обикновен грип, съобщиха местни медии. С това решение отпада задължителната седемдневна карантина след установяване на заразяване с новата болест, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Запазва се препоръката страдащите от дихателно заболяване да остават у дома до преминаване на симптомите, както и да носят предпазни маски, особено когато общуват с възрастни хора. В домовете за стари хора здравни служители ще преценяват необходимите стъпки в случай, че някой от настанените там се разболее. В болниците решения как да се действа в даден случай ще взима ръководството на здравното заведение.

По-рано тази година в Белгия отпаднаха и последните масови ограничения, свързани с ковид – носенето на маска в болниците и лекарските кабинети и чакални. Наскоро водещи местни здравни специалисти признаха, че повечето строги мерки, наложени в Белгия при пандемията, са били по-скоро прекомерни след първите месеци от появата на болестта.

Източник: БТА, Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram