Байдън номинира за директор на ЦРУ бившия посланик на САЩ в Русия Уилям Бърнс

0
288
Парламентарни избори 2021#

Американският президент Джо Байдън изпрати в сряда кандидатурата на бившия американски посланик в Русия Уилям Бърнс на поста директор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) за разглеждане от американския Сенат. Това съобщава пресслужбата на Белия дом, цитирана от ТАСС.

Решението на Байдън да номинира Бърнс, който беше посланик на САЩ в Руската федерация от 2005 до 2008 г., беше обявено на 11 януари. Сега съответната комисия на Сената трябва да определи дата за изслушване, по време на която Бърнс ще трябва да отговаря на въпроси на законодателите, известно време след това ще се проведе гласуване в горната камара за одобряване на кандидатурата му за поста директор на ЦРУ.

Както по-рано отбеляза Washington Post, основните задачи на Бърнс като ръководител на ЦРУ ще бъдат разбирането на китайските въпроси, в които той не е толкова навътре, колкото познава аспекти от Близкия изток или руската реалност, както и отказ от неговата дипломатичност, тъй като ще трябва да казва неприятната истина на своите ръоводители.

Фрог

реклама