Атентатор се е взривил пред американското посолство в Тунис, има петима ранени полицаи

Най-малко един терорист-самоубиец на мотоциклет се е взривил пред посолството на САЩ в столицата на Тунис в петък, предава Reuters, цитирана от агенция „Фокус“. Според последната информация от местните медии, петима полицаи са ранени. 

Според тунизийските медии, нападателят се е взривил, докато е карал мотоциклет, насочвайки се към охранителен патрул по пътя, водещ към посолството.

Служители на посолството потвърдиха атаката в „Туитър“ и призоваха хората да избягват района.

Репортер на британската агенция е видял изгорял, смачкан мотоциклет и повреден полицейски автомобил на няколко метра от главния вход на дипломатическото представителство, докато вертолет се е въртял отгоре, а в зоната са се събрали голям брой служители на реда.

Радио Mosaique, местна радиостанция, съобщи, че нападателят е ранил петима полицаи при взривяването си. Станцията съобщи също, че може да е имало втори извършител.

Сирени можеха да се чуят по главната магистрала, свързваща квартал Лак, където се намира посолството, със столицата и предградия на север.

Reuters припомня, че миналата година „Ислямска държава“ заяви, че стои зад три взрива в Тунис, включително един в близост до френското посолство, в резултат от който загина полицай, а още петима души бяха ранени при операция по задържането на заподозрения.

Критичният туристически сектор на Тунис е силно уязвим от подобни инциденти и понесе сериозен удар след две големи атаки през 2015 г., които костваха живота на множество посетители на крайбрежен курорт и популярен музей.

Епицентър