101-годишен дядо оздравя от COVID-19 в Италия

0
208

В Китай 103-годишен мъж също беше излекуван в болница в град Ухан

Докато Италия продължава да се бори с пандемията от коронавирус, страната обяви добри новини. 101-годишен мъж от Римини беше изписан от болницата миналата седмица, след като победи COVID-19.

Идентифициран само като „Г-н П „от властите, столетникът е роден по време на пандемията от испански грип, която се разпространява по целия свят между 1918 и 1919 година. 

След като е тестът му за COVID-19 се оказва положителен, „Г-н П“ е приет за лечение в болница „Infermi“ в Римини. Миналата сряда семейството му го е прибрало обратно вкъщи, изпращайки „послание на надеждата“ в тези мрачни времена. Пандемията от грип през 1918 г. (наречен „испански грип“) е причинена от вирус H1N1 с гени от птичи произход. Около 500 милиона души са били заразени – около една трета от населението на света по това време – 50 милиона от които са умрели от вируса, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

 

„Той е бил свидетел на всичко това“, казва заместник-кметът на Римини пред местен вестник. „Война, глад, болка, прогрес, криза и възраждане. След като преодоля 100-годишната бариера, съдбата постави пред него това ново предизвикателство, невидимо и страшно в същото време. “ „И той успя да го премине. Г-н П го направи. Това показва, че дори на 101 години бъдещето все още не е писано. “ Г-н П не е единственият столетник, който се е преборил с болестта. В Модена 95-годишната в Емилия-Романя стана първият човек в провинцията, победил COVID-19. В Китай 103-годишен мъж също беше излекуван в болница в град Ухан.

Канал 3

Коментари от Фейсбук