Явор Божанков: Правителството започна да управлява с брифинги и пресконференции


„Извънредното положение изпълни своята функция, но трябваше да бъде отменено по-рано“. Това заяви пред БНР депутатът от БСП Явор Божанков. По думите му всичко, което се предприема като мерки, е можело да бъде направено и без извънредно положение.

„Нашето притеснение не беше свързано с мерките срещу самата зараза, защото тях винаги сме подкрепяли, а беше свързано с прозрачността, която е необходима, тъй като се изразходват много публични средства. Правителството с действията си показа, че то не може да харчи прозрачно“, уточни депутатът.

Според него управляващите са злоупотребявали с извънредното положение и припомни, че премиерът Бойко Борисов е отказал два пъти да даде отчет пред парламента:

„Благодарение на усилията на опозицията той беше принуден да върне дебата, където му е мястото, защото правителството започна да управлява с брифинги и пресконференции, а не с парламентарни способи. Затова кредитът на доверие, който опозицията даде в началото, подкрепяйки извънредното положение, беше изчерпан и затова настояхме то да бъде отменено и да се върнем към нормалния начин на работа в България“.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram