Явор Божанков, БСП: Картината с умиращите хора по стълбите на болниците говори за нуждата от огромна промяна

„В БСП станаха много сериозни промени. Имаме един изключително млад екип от професионалисти. Наследството на ГЕРБ ще бъде тежко, но БСП може да се справи с тази задача“, заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Явор Божанков в съботния сутришен блок на БНТ.

Божанков изтъкна, че БСП има алтернатива във всеки един аспект и припомни, че още в началото на здравната криза левицата е предложила масово тестване на населението, отделни болници за ковид и е предупредила за икономическите последици от кризата, но правителството не е взело никакви мерки.

“Вместо това между първата и втората вълна осем месеца управляващите се занимават с това да приемат лобистки закони за застрояване на Черноморието, 200% увеличаване на лихвите за бързи кредити, увеличаване на извънредния труд и приемане на закон за трюфелите“, поясни социалистът.

Той не спести в ефир и факта, че при управлението на Борисов докато масово хората стават по-бедни и понасят удара на кризата, други стават неприлично богати”.

Божанков посочи: „Хората не вярват на човека, който в разгара на здравната криза натовари в джипката здравния министър и шефа на “Пирогов” и за малко не ги блъсна в мантинелата“.

По време на участието си в предаването “Денят започва с Георги Любенов” Божанков сподели своето обяснение за поведението на премиера: „Борисов е пленен от собственото си его. България има път напред единствено без Борисов. Премиерът е изчерпан психически, политически и физически. Той не можа да се справи с кризата, затова избяга от отговорност и прехвърли отговорността на другите”.

Депутатът от левицата подчерта, че ако правителството бе подало оставка по искането на БСП през лятото, сега нямаше да имаме заедно с пандемията и избори в тази трудна ситуация.

“Никога не съм вярвал, че в 21-ви век ще видим хора да умират пред болницата и по стълбите. Това говори за нужда от огромна промяна, която може да започне, ако хората гласуват и дадат своя вот”, категоричен бе Явор Божанков.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:https://bsp.bg/news/view/19057-yavor_bojankov__kartinata_s_umirashtite_hora_po_stylbite_na_bolnitsite_govori_za_nujdata_ot_ogromna_promyana.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram