Чуждо дежурство отнело живота на Йордан Илиев

Зловещи подробности излязоха за автобуса, който прегази патрулка в Бургас и уби на място двама полицаи. 48 нелегални е имало в рейса. Те са били натъпкани в багажното му отделение.

Два пъти автобусът е отказал да спре на стоп сигнал на Гранична полиция. С мръсна газ се отправил към Бургас, където полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев се опитали да го спрат.

На мястото на екшъна е имало и стрелба, предаде бТВ. Рейсът отказал да спре и буквално премазал патрулната кола. Най-зловещото е, че според първите данни рейсът умишлено се е забил в полицейската кола. Става въпрос за съзнателен, целенасочен, умишлен акт. Тук не може да се говори за непредпазливо деяние, каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Загиналите полицаи от най-смелите полицаи на ОДМВР-Бургас. Това са младши инспектор – старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ в сектор „Охранителна полиция“ в Първо РУ-Бургас Йордан Илиев, и колегата му старши полицай Атанас Градев.

Двамата бяха изключителни полицаи и искаха да израснат в системата на МВР. След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока длъжност в отдел „Криминална полиция“ заради доказани качества, само за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен героизъм. Тази нощ той изобщо не е трябвало да бъде на работа, поел е извънредно дежурство в друго отделение, в което не са достигали патрулните полицаи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram