Чудо невиждано! Правната комисия подкрепи ветото на президента

Депутатите от Комисията по правни въпроси нанесоха корекции по Закона за мерките по време на извънредното положение, след като президентът наложи частично вето. 19 от народните представители гласуваха “за“, “против“ и “въздържали се“ нямаше. Подобно нещо се случва за първи път.

По този начин депутатите от мнозинството се съобразиха с ветото на президента върху двата текста – спекулата с цените, както и разпространението на невярна информация.

Предстои народните представители да се съберат на заседание в пленарната зала, за да гласуват ветото на държавния глава, допълва Новини. бг.

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев обяви, че е против държавна регулация на цените в борбата със спекулата. В обсъдения закон се предвижда да има фиксирани цени на стоки и услуги, като те да бъдат средноаритметични за последните три месеца. Радев се обяви и против строгите наказания за разпространяване на невярна информация, свързана с коронавируса. Според държавния глава тази мярка носи опасност за свободата на словото.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram