Четири потвърдени случая на коронавирус у нас

Потвърдиха двата случая на коронавирус у нас. Още един пациент е бил диагностициран в Плевен, както и медицинско лице в болницата в Габрово. С това случаите на заболяването у нас стават общо 4.

Това съобщиха от оперативния щаб на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Късно снощи от Плевен са били изпратени 24 проби. Става дума за лица, които са били в контакт с вече заразените. Потвърден е бил още един случай на коронавирус. Това е 61-годишен мъж с белодробно заболяване, обясни на брифинга директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Още 46 проби са били изпратени и от Габрово. Към този момент освен възрастната жена, положителен резултат е дал и медицински служител от болницата в града.

Припомняме, че късно снощи стана ясно, че у нас двама души са дали положителни проби за наличие на заболяването. Два теста за Ковид-19 са доказали заболяването, но бе направен и трети, за да се потвърди диагнозата.

Става дума за 27-годишен мъж от Плевен и 75-годишна жена от Габрово.

Случаите изненадаха властите, тъй като пациентите не отговарят на очаквания профил – те не са пътували в чужбина и не са имали контакти със заразен. Те са били тествани в разрез с инструкциите, обясни по-рано днес д-р Атанас Мангъров.

Към момента властите издирват така наречения “пациент 0”, който е преносител на заболяването.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram