ЦИК е решила да спре машинното гласуване в още 44 секции, в които ще се премине към хартиен вот


Преди малко Централната избирателна комисия /ЦИК/ е решила да спре машинното гласуване в още 44 секции, в които ще се премине към хартиен вот. Те са в различни изборни райони в страната. Това каза зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева, цитирана от БТА.

В момента се изпраща информацията на районните избирателни комисии, за да бъдат информирани секционните избирателни комисии, и да преминат към гласуване с хартиени бюлетини. Преди това ЦИК спря машинното гласуване в още 12 секции в страната.

Матева уточни, че най-честите дефекти при машините са, че машината за гласуване е спряла, не отпечатва разписките, не работи печатащото устройство или картите не сработват. Всички тези проблеми не могат да бъдат оправени от техниците. Затова ЦИК е решила да се премине към гласуване с хартиени бюлетини.

В страната се гласува с 10 516 устройства, посочи зам.-председателят и говорител на ЦИК. Матева отбеляза, че спирането в 56 секции на машините за гласуване, е пренебрежимо малък процент./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram