Цените на горивата продължават да падат


Цените на горивата у нас продължават да падат, много е намаляло и търсенето. Продажбите на горива са спаднали с 40-50%, заяви пред БГНЕС Симеон Павлов, управител на верига бензиностанции „Интерспийд” в столицата.

Заради ниското потребление по време на кризата цените също продължават да вървят надолу, а от бранша очакват нов спад в рамките на 3-5%.

В един от търговските обекти на веригата най-масовият бензин 95-H се търгува на цена 1,72 лева за литър. Същата е цената и на дизеловото гориво. Шофьорите с газови уредби могат да зареждат синьо гориво на цена от 0,73 лева за литър, а метанът струва 1,17 лева за килограм.

„Всички фирми, които работят с ресторанти, училища и други не зареждат вече толкова интензивно. Хората, които не работят, също не си карат автомобилите, което се отразява и на нас”, подчерта Симеон Павлов. Според него ситуацията е тежка от икономическа гледна точка, защото може да се отрази и на заплатите на персонала.

„Не съм толкова оптимистично настроен, че нещата ще се оправят толкова бързо. Машината е спряла. Докато се завърти колелото и машината тръгне, може би ще минат месеци”, смята той. /КРОСС/ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram