Цветан Цветанов: Борисов много умело успя да раздели протеста

Това, което се направи през всичките тези дни на протести, е че Борисов много умело успя да раздели протестът и българското общество на две – едни, които го подкрепят и други, които не го подкрепят. Хората, които участваха в протеста, от самото начало, ще бъдат активни гласоподаватели. Ролята, която ние ще поемем е да говорим на хората за възможността те да отидат да гласуват. Това каза председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в ефира на БНТ.

„Аз нямам енергия за действам негативно спрямо съпартийците си. Аз не съм предал никого, аз просто излязох от партията, за да вървя по собствения си път, с тези евроатлантици. Оставих в ГЕРБ да се решават свободно нещата, за които аз съм бил против. Това е в услуга на едноличните решения, които се взимат в ГЕРБ, защото Борисов направи партията заложник на неговото оцеляване. Това ще бъде враг на ГЕРБ, защото на следващите избори те ще имат под 500 000 гласа“, обясни той.

По думите му тази година няма да има партия, която да получи 1 млн. гласа на изборите. „За мен е много важно дали всеки един, който ще защитава конкретните политически принципи, после да ги отстоява“, допълни Цветанов и коментира, че ще участва самостоятелно на изборите.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram